Pogoji uporabe

Sedež podjetja:

Upravitelj prodajalne: Danilo Bižal s.p.

Poslovalnica: Smledniška 32, 4000 Kranj

DDV ID številka: SI19411545

Zavezanec za DDV: DA

Matična Številka: 5967432

Transakcijski račun: SI 56 07000-0000071579 , Gorenjska Banka

Poslovni register AJPES: 316-03-02443-2015/2

Šifra glavne dejavnosti: 46.640

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba spletne prodajalne sport-danilo.si spreminja in ažurira po potrebi. Cene so predstavljene kot redne cene in akcijske cene. Akcijske cene so znižane redne cene istega artikla. Čas veljavnosti akcijske cene je določen z dnevom začetka akcije, do razprodaje, oziroma do določenega datuma zaključka akcije. Vse cene v spletni trgovini sport-danilo.si že vključujejo DDV.

Načini plačila

V spletnem nakupovalnem mestu sport-danilo.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

 • z gotovino ob prevzemu (velja spletna cena).
 • plačilo po predračunu (velja spletna cena)
 • plačilo z kreditno kartico (velja spletna cena)

Ponudnik izda račun na trajnem mediju in ga priloži pošiljki.

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika sport-danilo.si in kupcu poslano na njegov e-mail.

Stroški povezani z uporabo komunikacijskega sredstva:

Blago je mogoče naročiti tudi preko telefonske številke, za kar ponudnik blaga, trgovina Sport Danilo, ne zaračunava dodatnih stoškov, saj ne uporablja za tovrstni način nakupa posebne plačljive telefonske številke. Stroški klica kupca so izključno vezani na stroške, ki mu jih zaračunava operater, ki ga kupec uporablja za izvedbo klicev.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenim načinom plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Postopek nakupa

Prijava

Spoštovani uporabniki, pred samo izvedbo postopka nakupa vam svetujemo, da predhodno izvedete postopek registracije. To storite tako, da pritisnete na polje "Prijava", kjer se vam bo odprl obrazec za prijavo. Po vnešenih podatkih pritisnite na ikono "potrdi", ki se nahaja na koncu obrazca. S tem je vaš postopek za prijavo končan. Sedaj ste registriran uporabnik spletne trgovine sport-danilo. Za vsak nakup je potrebna prijava!

V kolikor se še niste prijavili kot že obstoječ uporabnik ali novi uporabnik, ste pa začeli z izvajanjem nakupa, vas bo v nadaljevanje preusmerilo k vnosu podatkov v polje "Registriran uporabnik" ali "Novi uporabnik".

Izbira izdelka

Na spletni strani sport-danilo izberite izdelek, velikost in kliknite na povezavo ”V košarico”. Pojavi se vam okno, kjer se izpiše, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Na desni strani pojavnega okna imate povzetek košarice, skupaj z poštnino (če je nakup nad 50€ je poštnina brezplačna). Če želite nadaljevati z nakupom, kliknite na gumb ''Nadaljuj z nakupovanjem'', če pa želite zaključiti z nakupom, kliknite na gumb “Na blagajno” in sistem vas popelje v povzetek košarice.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice

Na spletni strani sport-danilo se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) vam prikažejo izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na znak X in izdelek bo odstranjen.

Izvedba nakupa

Ko kliknete na gumb “Nadaljujte na blagajno”, vas popelje na novo stran, kjer pričnete z izvedbo nakupa.

1. Korak: Povzetek košarice

V košarici so prikazani artikli, ki ste jih izbrali. Lahko jih odstranite ali pa spremenite količino. Pri slednjem morate posodobiti košarico s klikom na istomenski gumb.

2. Korak: Prijava

Če boste kupovali kot registrirani uporabnik, se vam podatki po prijavi že sami izpolnijo, če še niste registriran uporabnik, to storite z vpisom E-naslova in klikom na ''Ustvarite račun''. Imate možnost hitrega nakupa, kar pomeni, da brez prijave izpolnete zahtevana polja in kliknete na gumb ''Nadaljujte z blagajno''.

3. Korak: Naslov

Izberete ali dodate željen naslov, kamor želite prejeti artikle. Imate možnost dodaje komentarja ob vašem naročilu, ki ga vpišete v za to namenjeno polje. Kliknete na gumb ''Nadaljujte z blagajno''.

4. Korak: Dostava

Izberite možnost dostave. Imate dve možnosti: Osebni prevzem v trgovini "Sport Danilo" na Smledniška 32, 4000 Kranj in z Pošto Slovenija. Kliknete na gumb ''Nadaljujte z blagajno''.

5. Korak: Plačilo

Izberite način plačila. Imate tri možnosti, in sicer: plačilo po povzetju, kjer naročeno plačate ob prevzemu, plačilo z bančnim nakazilom ter plačilo s kreditno kartico.

plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu - dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino oz. izvršite plačilo s plačilnimi karticami, če na Pošti Slovenije ali paketomatu opravite lasten prevzem. Pri izbiri te metode vas bo preusmerilo na povzetek naročila kjer naročilo še potrdite in nakup je zaključen

bančno nakazilo, pri katerem je potrebno plačilo izvršiti na naš transakcijski račun (vsi potrebni podatki se nahajajo v zaključenem naročilu in v e-poštnem obvestilu o oddaji naročila) v roku 5. delovnih dni od oddaje naročila. Takoj, ko bo plačilo vidno na našem transakcijskem računu, vam bomo dostavili blago. V primeru, da plačila ne izvedete v predpisanem roku, bomo vaše naročilo preklicali. Pri izbori te metode boste preusmerjeni na povzetek naročila kjer potrdite naročilo in nakup je zaključen.

plačilo v naprej s kreditno kartico - pri izbiri plačila se vam ponudi okno, kamor je potrebno vpisati podatke o kreditni kartici in oddati naročilo. Izbirate lahko med karticami Mastercard, Visa, Diners ter American express. V primeru suma zlorabe pri plačilu s plačilnimi karticami si pridružujemo pravico do dodatnega preverjanja istovetnosti osebe, ki je transakcijo izvedla ter o pravici razpolaganja s plačilno kartico. Novi sistem spletnega plačevanja omogočajo, da se podatki o številki kartice in CVV kodi obdelujejo izključno na varnih strežnikih. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. S tem je tudi možnost zlorab minimalna.